Historien

Velkommen til historien om da Cafe Bang & Jensen åbnede, men det var den gang for længe længe siden. Hvad med dig, har du en god historie om Cafeen som du vil dele?
Så smid en kommentar eller en historie i bunden af denne side. Jeg forbeholder mig retten til at administre indlæggene.

Historien om De to ludfattige rockmusikere.

Der var engang i en fjern fortid to miserable og ludfattige musikere Bang & Jensen, der troede at de havde den fede tråd. Men ak og ve !!! Der måtte være federe tider end slæbesild og jyske landeveje. Det var unægtelig tid for en ny stagebox !!! Spørg ikke hvordan, men de må have rendt ind i skæbnens almægtige overbærenhed.

Efter en selvrealisationsrejse i det Italienske skiftede de spor midt på den Tyske autostrada på vej hjem mod deres elskede Vesterbronx. Det vides ikke med sikkerhed men det må have været i en ordentlig brandert at disse to romantiske drømmere fik en lys idé. I det idylliske Istedgade lå et “casa-de-la-perfekto-café-musicalo´´ og, som det ofte forholder sig med tilfældets ironi, var dette gamle apotek netop lykkepillen for deres hårdt prøvede musikertilværelse. “det kunne da ikke være nogen stor deal at gøre “Fix-bixen´´ til en café´´, tænkte de to.

Og i en håndevending, der senere skulle vise sig at være en kovending, købte de stedet og forvandlede det til Istedgades til dato største revolution: Den første café !!! Og hvilken forvandling. Ud fra opskriften “vi bygger alle vore cafeer selv´´ samlede de det hårde lille hold kaldet “Sjakket´´. Her var Sjakbajsen Stinse – opfinderen af den ergonomiske hånd-høvl for hvem intet problem er uløseligt, når blot man kan få lov at stønne kraftigt og udtrykke al sin skepsis. Maleren Mandu, der tog turen fra pipedrejebænken til malerkosten og endte op gul og blå.

Assistenten Rysse – Pødagogen der kom i malerlære. Gartneren Rasmus –  der aldrig fandt en plante at passe. Den lille tykke Kræmmer Steff- der så det geniale I at skaffe diverse uundværlige hotdog og ismaskiner, vaffeljern og Yankeebarhylder. (Han fandt senere sin succes på Hjallerup Marked.) Sidst men ikke mindst må vi ikke glemme vores to helte: Bang og Jensen – der hyperventilerede i en uendelighed alt i mens de tabte håret og fik akut mavesår på skift.

Ikke uden grund fik de deres egen gravsten på caféen med den uomtvistelige sandhed om denne epoke i deres liv: Her hviler Bang og Jensen. Æret være deres minde. Som levende døde åbnede Sjakket cafeen den 19.03. 1997. – En helt ualmindelig dag i verdenshistorien !!! først senere fik de tømt de sidste papkasser og først en menneskealder senere fik de bugt med deres gulsot – Ak ja, musikkens veje er uransagelige!!!